Naslovna Blog BHMS- znanje i praksa put do uspešne karijere

BHMS- znanje i praksa put do uspešne karijere

511
0

Švajcarska
U bilo kom trenutku, više od 7.000 studenata iz celog sveta studira u jednoj od brojnih škola za hotelijerstvo u Švajcarskoj. Bezbednost i kvalitet života u Švajcarskoj, njena kulturna i jezička raznolikost kao i njena lokacija u centru Evrope učinili su zemlju atraktivnim za one koji su zainteresovani za pokretanje karijere u globalnoj hotelskoj i turističkoj industriji.

Lucern
Lucern je međunarodna turistička destinacija i najposećeniji je grad u Švajcarskoj. Zahvaljujući svojim atrakcijama, svojim suvenirima, najboljim prodavnicama za satove , prekrasnom obalom jezera, obližnjim izletištima kao što su Pilatus, Rigi i Stanserhorn, grad je odredište za grupna putovanja i za individualce iz celog sveta.
Lucern se nalazi na najvažnijoj ruti između severne i južne Evrope i povezan je sa švajcarskom železničkom mrežom u šest pravaca. Strateški je lociran za jednostavan pristup putem vazdušnog, drumskog i železničkog saobraćaja za putovanja ka svim glavnim evropskim destinacijama kao što su Milano, Frankfurt, Pariz ili Beč.

Koncept obrazovanja BHMS
Četiri “stuba” u BHMS-u su: obrazovanje, praksa, lični razvoj i međunarodna karijera. Svaki stub igra ključnu ulogu u našoj misiji da se obezbedi jačanje globalne ugostiteljske industrije i usluga, upravljanjem kvalitetom zaposlenih koji žele da demonstriraju svoj menadžerski potencijal.
Kvalitetno akademsko obrazovanje, kao prvi stub, studentima daje akademsko i teorijsko znanje.  Praksa, kao drugi stub, omogućava studentima da primene znanje u praksi na poslu. Lični i profesionalni razvoj, treći i najvažniji stub, pruža studentima meke i socijalne veštine i disciplinu koja motiviše učenike, usmerava ih, ojačava ih i na kraju dovodi do uspeha. Uspešan ishod svih tri stuba vodi do četvrtog stuba, uspešnog plasiranja karijere. BHMS ima svoju firmu za plasman “Masterwork” koja pomaže svim diplomcima da steknu prvu međunarodnu karijeru.

Programi
Bachelor of Arts in hotel and hospitality management / Global Business Management


BHMS,
zajedno sa Univerzitetom Robert Gordon, nudi diplomu koja se može završiti u roku od tri semestra. Svako polugodište  ispraćeno je sa plaćenom praksom od 4-6 meseci koja je u potpunosti organizovana od strane BHMS-a. Zbog ove savršene mešavine teorije i prakse studenti koji diplomiraju, ne samo što imaju diplomu svetske klase, već i odgovarajuće radno iskustvo.

Bachelor of Arts u kulinarskoj umetnosti
Ovaj program od 3 godine je namenjen studentima koji žele da započnu karijeru kao kuvar u kuhinji hotela ili restorana. Neki naši kulinarski studenti takođe idu u menadžment proizvodnje hrane ili kulinarskog obrazovanja. U BHMS-u nudimo diplomu, naprednu diplomu iz oblasti kulinarstva i diplomu iz oblasti kulinarskih umetnosti.
Nakon svih šest meseci kursa sledi  4-6 meseci plaćene obuke u švajcarskom restoranu ili hotelskoj kuhinji koja daje diplomcima odgovarajuće radno iskustvo.

MBA programi u Švajcarskoj
BHMS nudi u saradnji sa Gradskim univerzitetom u Sijetlu dva izlazna MBA programa. Možete izabrati između MBA  globalnog menadžmenta ili MBA-a u upravljanju ugostiteljstvom. Ova 24 meseca MBA je zajednički program između BHMS Švajcarske i Gradskog univerziteta u Sijetlu, SAD. MBA programi su dizajnirani za diplomce koji imaju bilo koju vrstu diplome i planiraju da započnu karijeru u globalnoj turističkoj industriji ili sektoru usluga.
Program ima dva studijska bloka od 6 meseci, a svaka od njih sledi plaćeni period prakse od 6 meseci u Švajcarskoj.

Magistar u međunarodnom menadžmentu za hotelijerstvo
Ovo je savršen kurs za profesionalne radnike koji već rade u uslužnoj industriji ili za ljude koji bi želeli da promene karijeru. Ako želite da unapredite svoju karijeru, ovo je program za vas. Tokom ovog 6-mesečnog kursa dovešćemo vas na visoki  profesionalni nivo, odakle možete da krenete na sledeći korak u svojoj karijeri. Posle toga možete obaviti stažiranje u švajcarskom restoranu ili hotelu tokom 6 meseci što vam pruža međunarodno radno iskustvo. Jednom kada ste uspešno završili, bićete u mogućnosti da se pridružite industriji na višoj poziciji.

Sigurno stažiranje i postdiplomski plasman
Obuka u industriji je sastavni deo studijskog programa u BHMS. Tokom svake školske godine, studenti moraju da obavljaju četvorogodišnji period obuke u industriji u hotelu ili restoranu odobrenom od strane BHMS-a. Pored toga, studenti alumni koji traže međunarodne mogućnosti za zapošljavanje mogu da se oslone na radno mesto u kancelariji za upis i centar za karijeru koji pomaže studentima BHMS-a da pronađu međunarodne mogućnosti za zapošljavanje.

Ostavite komentar

avatar