Naslovna Vesti Turizam Zvanično otvoren MERCURE BELGRADE EXCELSIOR

Zvanično otvoren MERCURE BELGRADE EXCELSIOR

1330
0

Prvi Mercure hotel u Srbiji koji podržava lokalnu ekonomiju

Beograd, 18. oktobar 2017. – Mercure Belgrade Excelsior, prvi hotel međunarodno priznatog Mercure brenda, zvanično je otvoren u Srbiji. Mercure je prepoznatljiv brend vodeće svetske turističke i lifestyle grupe AccorHotels, koji tradicionalno nudi vrhunsku uslugu. Poslovna politika hotelskog brenda Mercure je da na svim tržištima sarađuje isključivo sa lokalnim distributerima hrane i pića.

Prvi Mercure hotel u Srbiji rezultat je partnerstva “Orbis Hotel Group”, strateškog partnera francuskog AccorHotels za Istočnu Evropu, i LAMPSA Hellenic Hotels. Saradnja između francuskih i grčkih hotelijera učiniće da Srbija postane 96. zemlja po redu u kojoj AccorHotels posluje, stavljajući Beograd na mapu željenih turističkih destinacija sa preko 36 miliona članova kluba lojalnosti ovog vodećeg svetskog lanca hotela širom sveta.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili priliku da otvorimo prvi Mercure hotel u Srbiji. Zvanično otvaranje hotela Mercure Belgrade Excelsior predstavlja prekretnicu kako za Orbis/AccorHotels za istočnu Evropu, tako i za brend Mercure, koji ulazi na novo i veoma perspektivno tržište. Excelsior hotel će, kao deo međunarodne porodice Mercure, svojim vrednostima, proizvodima, uslugama i posvećenosti svojim gostima, doprineti kvalitetu gostoprimstva u Beogradu“, izjavila je Sabina Bartizel, oblasna generalna direktorka zadužena za pristupačne brendove “Orbis Hotel Group”.

Na ekskluzivnom svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i  poslovnih i ugostiteljskih zajednica. Ovom prilikom, istaknut je značaj ulaganja u privredu Srbije u cilju kontinuiranog privlačenja novih investitora.

Grad Beograd, kao dvomilionski glavni grad i turističko mesto prve kategorije, jedan je od najstarijih evropskih gradova, koji je uvek zanimljiv turistima i brojnim posetiocima”, istakla je Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije i zaključila: “Zadovoljstvo nam je što dolaskom lanca AccorHotels Beograd ulazi na listu destinacija gde se garantuje jedan zaista zavidan nivo usluge, i gde samo postojanje ovog brenda znači mnogo za promociju prestonice i zemlje”.

Mercure je hotelski brend koji objedinjuje snagu međunarodne umreženosti sa snažnom predanošću kvalitetu i toplim gostoprimstvom ovog hotela, ukorenjenom u svojoj lokalnoj zajednici. Svaki Mercure hotel pruža istu posvećenost vrhunskim uslugama, ujedno negujući svoju jedinstvenost. Hotel trenutno svojim gostima nudi 73 sobe, restoran i konferencijsku salu.

O kompaniji “LAMPSA Hellenic Hotels”:

Kompanija “LAMPSA Hellenic Hotels” je na listi atinske berze još od 1946. godine. Pored hotela “Excelsior”, vlasnik je i hotela “Grande Bretagne” u Atini, hotela “Luxury Collection”,  “Sheraton Rhodes Resort “, kao i “Hyatt Regency” u Beogradu. Uz Mercure hotele, AccorHotels nudi jedinstveno iskustvo upotpunjeno lokalnom inspiracijom. Postoji više od 750 Mercure hotela u 58 zemalja.

O kompaniji “Orbis Hotel Group”:

 Orbis Hotel Group je najveća mreža hotela u Poljskoj i Istočnoj Evropi. Orbis se sastoji od 117 hotela i jedini je nosilac licence svih AccorHotels brendova u 16 zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Litvaniju, Letoniju, Makedoniju, Moldaviju, Crnu Goru, Poljsku, Rumuniju, Slovačku, Sloveniju i Srbiju. “Orbis Hotel Group” posluje pod brendovima “Sofitel”, “M Gallery”, “Pullman”, “Novotel”, “Mercure”, “Ibis”, “Ibis Styles” i “Ibis budget” hoteli. Ovi svetski prepoznatljivi brendovi pružaju kvalitet usluga u najrazličitijim kategorijama – od hotela sa pet zvezdica do niskobudžetnih hotela sa jednom zvezdicom.

O kompaniji “AccorHotels”:

 AccorHotels je svetski vodeća turistička & lifestyle grupa i digitalni inovator koji nudi jedinstven doživljaj u više od 4.100 hotela, odmarališta i rezidencija, kao i više od 3.000 najboljih privatnih domova širom sveta. Koristeći svoje stručnosti kao investitor i operater kroz HotelServices i HotelInvest, AccorHotels posluje u 95 zemalja. Njihov portfolio sadrži međunarodno priznate luksuzne brendove, uključujući Raffles, Sofitel Legend, SO Sofitel, Sofitel, Fairmont, onefinestay, MGallery by Sofitel, Pullman i Swissôtel; kao i popularne midscale i butik brendove 25hours, Novotel, Mercure, Mama Shelter and Adagio; preko cenjenih pristupačnih brendova, uključujući JO&JOE, ibis, ibis Styles, ibis budget i regionalnih brendova Grand Mercure, The Sebel i hotelF1. AccorHotels pruža inovativnu end-to-end uslugu u celom iskustvu putnika, posebno kroz nedavne akvizicije John Paul, svetski lider u “concierge” uslugama. Sa kolekcijom brendova bez premca i bogate istorije u rasponu od već pet decenija, AccorHotels, zajedno sa svojim globalnim timom od više od 250.000 posvećenih žena i muškaraca, ima svrsishodnu i iskrenu misiju: ​​da se svaki gost oseća dobrodošlim. Gosti imaju pristup jednom od najisplativijih svetskih hotelskih programa lojalnosti – Le Club AccorHotels.

AccorHotels je aktivan u svojim lokalnim zajednicama i posvećen održivom razvoju i solidarnosti kroz PLANET 21, sveobuhvatan program koji okuplja zaposlene, goste i partnere koji vode održivi razvoj.

Ostavite komentar

avatar