Naslovna Vesti Turizam Održana promocija Beograda u Banja Luci

Održana promocija Beograda u Banja Luci

113
0

U okviru ovogodišnjeg predstavljanja Beograda u Banja Luci, u petak, 20. oktobra, u Hotelu Palas, održana je konferencija za novinare i prezentacija turističke ponude našeg grada za goste iz Republike Srpske.

Uz veliki broj prisutnih poslenika turističke privrede / Turističke organizacije Republike Srpske, Turističke organizacije Banja Luke, predstavnika turističkih agencija, hotela i predstavnika medija, događaju su prisustvovali i predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije u Banja Luci, NJ.E. Vladimir Nikolić sa saradnicima.

TOP 5 HOTELA U BEOGRADU!

Delegacija Turističke organizacije Beograda je predstavila potencijale Beograda koji mogu biti povod za povećanje prometa turista sa ovog tržišta prema našem gradu. Među ključnim razlozima za posetu Beogradu je postojanje mnogobrojnih kvalitetnih manifestacija i festivala iz sveta kulture, zabave i sporta. Neke od tih manifestacije su davno zašle u šestu deceniju, što je po sebi impozantan podatak. Do kraja ove godine predložena je poseta povodom Sajma knjiga, DŽez festivala, filmskog festivala Slobodna zona, velikog koncerta Žan Mišel Žara, i već u celom regionu čuveni doček Nove godine na trgovima i ulicama Beograda. Prezentovano je i povećenje smeštajnih kapaciteta i najavljeno je otvaranje novih hotela/ lanac Hilton, W Hotels, Mama Shelter i drugi. Nakon oficijelnog dela podeljene su i tri nagrade koje je TOB pripremio za ovu priliku.

Konferenciji za novinare je prethodio poslovni sastanak sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske, Predragom Gluhakovićem, na kom je bilo reči o stvaranju što povoljnijih okvira za poslovanje turističke privrede dve susedne države i intenziviranju regionalne saradnje prema trećim tržištima.

Promotivni događaj biće nastavljen promocijom za publiku na otvorenom prostoru Trga Krajina u centru Banja Luke. U programu učestvuju umetnici škole „Lujo Davičo“ a posetioci će imati priliku da se bliže upoznaju sa turističkom ponudom Beograda tokom zimske turističke sezone.

Ostavite komentar

avatar