Naslovna Zanimljivosti WINDWHEEL- generator zelene energije u Holandiji

WINDWHEEL- generator zelene energije u Holandiji

125
0

Holandska vetrenjača dobija svoj visokotehnološki preobražaj sa velikim ekološkim poboljšanjem. Firma Windwheel Corporation je predstavila svoj novi projekat – „Dutch Windwheel“, tj. kružni objekat postavljen na vodi koji koristi čistu energiju. Nalaziće se u Roterdamu i postaće privlačan orijentir i novi reper za zdravo i održivo projektovanje.

Foto:dutchwindwheel.com

Objekat u obliku diska će biti izgrađen od lokalnih materijala i presvučen u “pametnu” oblogu pokrivenu biljkama koja propušta prirodno svetlo i obezbeđuje ventilaciju. Kišnica će se prikupljati i koristiti u celoj zgradi, a veštačko jezero obezbediće filtriranje vode. Fasada će biti pokrivena solarnim panelima, ali će se koristiti i energija vetra. Od organskog otpada će se proizvoditi biogas.

Da li ste spremni za neobične restorane? Kliknite ovde!

U ovoj malo je reći pametnoj zgradi naći će se veliki Šoping centar, ali i hotel na 5700 metara kvadratnih, kao i restoran  koji će se naći na poslednjem spratu ove građevine. Pored hotela, na 14000 metara kvadratnih biće apartmani, ali i ostali sadržaji koji će biti namenjeni potpunom užitku posetilaca.

Ostavite komentar

avatar