Naslovna Vesti Turizam Goliju očekuju bolji dani

Goliju očekuju bolji dani

260
0

Nakon mnogo godina, tokom kojih je ova prelepa planina nepravedno zapostavljena, može se reći da za Goliju dolaze bolji dani.

Iz Javnog preduzeća Skijališta Srbije najavljeno je da će izgradnjom novih žičara i ski-staza, Golija potpuno promeniti izgled “usnule lepotice” i postati moderan ski-centar. U planu je i izgradnja više hotela, a čim krenu radovi na trasi Koridora 11 od Požege do Boljara, koja prolazi padinama prelepe planine, otvoriće se i ogromni prirodni i još neiskorišćeni potencijali Golije.

Na nekoliko skupova u Beogradu, kojima su prisustvovali za Goliju vrlo značajni investitori iz cele Srbije (između ostalih i porodica Đoković) predstavnici Vlade Srbije dali su “zeleno svetlo” Javnom preduzeću Skijališta Srbije da počne sa izradom potrebne dokumentacije za izgradnju šestosedne žičare na lokalitetu Odvraćenica koja će u jednom satu moći da preveze 2.500 skijaša.

Tokom prethodnih godina veliki broj golijskih sela je ostao pust, a veruje se da bi razvojem turizma, kao i izgradnjom novog autoputa, koji će prolaziti padinama ove planine, takva situacija mogla da se zaustavi.

Ostavite komentar

avatar