
U organizaciji Gastro Mak, održan je II Gastrofestival u Strumici u Makedoniji. Na festivalu je učestvovalo preko 30 zemalja među kojima i Srbija.
Najbolji i najorganizovaniji srpski tim su činili članovi Udruženja turističkih poslenika iz Niša, učenici Visoke hotelijerske škole iz Beograda i Leskovca, srednje Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, kao i HORECA organizacije Kragujevca.
Takmičenje je pratilo 50 istaknutih sudija među kojima i dva predstavnika SVETSKE ASOCIJACIJE KUVARA, Dominico Maggi i Miroslav Kubec. Pored Steve Karapandže u vrhu žirija je bio i počasni član Asocijacije Šefova Kuvara Srbije Đorđe Kostić.
Takmičari su se takmičili u više disciplina, od pripreme ribe, mesa, ptica, pasta, dezerta, pa sve do karvinga i leskovačkog roštilja.
Na otvaranju festivala, prisustvovao je veliki broj istaknutih ličnosti iz Makedonije, ali i veliki broj sponzora, čiji je cilj bila promocija domaće kuhinje i promocija Strumice kao destinacije.
Za najboljeg kuvara u kategoriji JUNIOR je proglašen Jovan Njegovan, a u SENIOR kategoriji Mladen Pršić.
Ostavite komentar