Naslovna Vesti Turizam Vrnjačka Banja dobija vodopad i istorijski tunel

Vrnjačka Banja dobija vodopad i istorijski tunel

336
0

Kako bi privukla što više turista iz zemlje i inostranstva i ponudila im nove atrakcije, Opština Vrnjačka Banja, je tokom ove godine počela uređenje Crkvenog, odnosno Čajkinog brda. Radovima na veštačkom vodopadu nedavno je počela i druga faza realizacije ovog projekta, saznaje eKapija u toj opštini.

Nova turistička atrakcija biće dugačka 130 metara, obogaćena sadržajima iz istorije ovog mesta. Posetioci će tako, nakon rekonstrukcije, imati priliku da zahvaljujući izloženim maketama i predmetima, jasno sagledaju razvoj banje od rimskog perioda, preko turske i nemačke okupacije, do danas. U ovim izložbenim prostorima videće se brojno oružje, topovi, puške, samostreli, oruđa, oklopi, panciri, nemačke i partizanske uniforme, kao i razni predmeti pronađeni prilikom arheoloških iskopavanja.

Prema rečima pomoćnika predsednika opštine, Milutina Dumanovića, izgradnja druge faze vredeće 14,7 miliona dinara. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je 13 miliona, dok je 1,7 miliona obezbeđeno iz opštinskog budžeta.

 

Ostavite komentar

avatar