Naslovna Vesti Turizam Sve veći broj turista na Srebrnom jezeru

Sve veći broj turista na Srebrnom jezeru

127
0

Srebrno jezero postaje sve privlačnije i stranim turistima, o čemu govori podatak da ih je ove godine bilo čak 5.000, što je hiljadu više u odnosu na prošlu godinu.

Ovako dobroj posećnosti, osim kontinuiranog uređenja jezera i obogaćenja turističkih sadržaja, doprinela je i intenzivna medijska i sajamska promocija u zemlji i inostranstvu, kao i intenziviranje sportskog turizma. Osim broja stranih turista, povećan je i broj izdatih računa i naplata boravišne takse, od kojih se u opštinski budžet slilo dva miliona dinara.

 Da bi naredna sezona bila još uspešnija, u Velikom Gradištu već su otpočeli pripreme za sledeću godinu. Planira se postavljanje turističke signalizacije, preko projekta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koji će obuhvatiti Donje Podunavlje, kako bi posetioci bili obavešteni o turističkim lokacijama i putevima kojma se do njih stiže. Pored uređenja postojeće plaže na Srebrnom jezeru, radiće se i na njenom proširenju do autokampa. Takođe, planira se izgradnja još jednog vodoskoka koji će doprineti čistoći vode i ulepšati jezero, kao izgradnja jednog većeg bazena u okviru Silver lejk akva-parka. U planu je i gradnja trga na Srebrnom jezeru, koji bi predstavljao centralno mesto okupljanja. Kroz program prekogranične saradnje, pokrenuće se seniorski turizam i obaviće se mapiranje pešačkih staza od jezera do grada, pored kojih će biti postavljene fitnes sprave prenosi Danas.

Ostavite komentar

avatar