Naslovna Intervju Intervju Vladimir Marinković Menadžer hotela Saint Ten

Intervju Vladimir Marinković Menadžer hotela Saint Ten

3228
0

1.Da li nam možete reći nešto o sebi, šta ste studirali i sl.?

Ukratko, sebe mogu opisati kao pasioniranog hotelijera, strastvenog skijaša, srećno oženjenog i ponosnog oca. Studije sam završio na Univerzitetu Braća Karić 2006 godine, smer Trgovina i Bankarstvo. Hotelijerstvom se bavim 9 godina i volim svoju profesiju jer mi daje mogućnost da upoznajem nove ljude, da zajedno sa timom činim sve što je u našoj moći da gost bude prezadovoljan.

2.Vaše prvo zaposlenje? 

Prve korake u hotelijerstvu sam započeo u hotelu Hilton Virginia Beach Oceanfront u SAD-u. Pozicija na kojoj sam startovao je bila recepcioner, da bih kasnije napredovao do pozicije Supervizor recepcije.

3.Kako ste došli do prvog zaposlenja?

Aplicirao sam u organizaciji AYUSA za „Career training program“. Od nekoliko ponuđenih opcija, najveću pažnju mi je privukla mogućnost da se zaposlim u Hilton hotelu. Imao sam nekoliko Skype intervjua, od kojih se posebno sećam poslednjeg sa g Lee Severinom, GM-om Hiltona, koji je imao bezbroj pitanja, a ja sam bio na početku karijere sa velikim samopouzdanjem da ću uspeti i dobiti taj posao.

4.Radili ste u lancu hotela. Koje su prednosti, a koje mane rada u lancima hotela?

Radeci i u Hilton-u i u Marriott-u koji je sada najveća svetska hotelska kompanija, kao prednosti mogu navesti velike mogućnosti za konstantno stručno usavršavanje, rad po standardima i procedurama koje se često dopunjuju i ažuriraju, mogućnost za sticanje internacionalnog iskustva itd. Nisam primetio bilo kakvu manu kada je u pitanju rad u lancima, jer uvek gledam pozitivno na sve što me okružuje.

5.Da li nam možete reći nešto o hotelu Saint Ten, kada je otvoren, koliko soba ima?

Hotel Saint Ten je svoja vrata zvanično otvorio u novembru 2016-e godine. Pored izvanredno dizajniranog lobija, bara i restorana, hotel poseduje ukupno 54 sobe i apartmana, 5 konferencijskih sala, fitnes, saunu, hidro i regularnu masažu, kao i garažu. Saint Ten Hotel je gradski butik hotel visoke kategorije, namenjen gostima koji zele najviši nivo usluge. U svakom detalju hotela moze se videti fuzija tradicionalnog i modernog, koja uz vrhunsku uslugu ovaj hotel čini autentičnim.

6.Da li nam možete reći nešto o restoranu u sklopu hotela, kakav je koncept, jelovnik i sl?

Prateci koncept hotela, Sanctus restoran nudi savršen meni inspirsan lokalnom i drugim svetskim kuhinjama. Ponosni na činjenicu da uvodimo nove specijalitete na beogradsko tržište, Sanctus restoran vam nudi selekciju stekova, ručno pravljenih pasta i starenih mesa u savršenoj kombinaciji sa svetskim klasicima. Saint Ten vinska karta se sastoji od pažljivo odabranih retkih etiketa vina, dok Sanctus restoran predstavlja savrseno mesto za poslovni ručak i okupljanje sa prijateljima.

Vladimir Marinković je jedan od predavača na XIV Forumu Hotelijera u Beogradu!

7.Šta Vaš hotel nudi zaposlenima? Kolike su mogućnosti napretka i razvoja karijere?

Naš tim je mali i to nam daje mogucnost da jedni druge detaljno upoznamo. U okviru našeg rada je implementiran „Cross training“ program koji zaposlenima omogućava trening u drugim odeljenjima radi sticanja novih i proširivanja postojećih znanja. Dodatno organizujemo i treninge za zaposlene uz pomoć spoljnih saradnika, a takođe posećujemo i predavanja raznih stručnih konsultantskih kuća.

9. Kako dolazite do novih zaposlenih, da li su to preporuke ili raspisujete oglas za posao?

Koristimo sve dostupne opcije za novo kadriranje. Oglašavamo upražnjeno radno mesto na internetu, koristimo LinkedIn mrežu, a svakako su i preporuke uvek dobrodošle.

10. Šta biste poručili kandidatima, koji bi želeli da se zaposle u Vašem hotelu, da li je presudno radno iskustvo ili ima još faktora, prilikom odabira kandidata?

Radno iskustvo definitivno nije presudno za određene pozicije. Čak šta više, nekada se pokazalo kao produktivnija opcija zaposlenje kandidata koji je početnik, kog imamo šansu da obučimo po našim standardima i procedurama od samog starta. Sa druge strane, svakako postoje pozicije gde je radno iskustvo veoma važno. S tim u vezi, veoma ozbiljno pristupamo selekciji kadrova i pažljivo biramo nove članove tima.

11.Kako Vam se čini Beograd kao destinacija, s obzirom da se sve veći broj hotela otvara? Da li mislite da će Vaš hotel imati mogućnost rasta i u budućnosti?

Beograd definitivno ima izuzetno veliki trend rasta, ne samo turistički već i ekonomski. Smatram da dolazak svetskih hotelskih brendova doprinosi razvoju i naših kadrova kao i Beograda kao destinacije. Hotel Saint Ten je autentičan butik hotel, savremeno dizajniran, koji nudi izvrsnu uslugu i samim tim se samostalno izgrađuje kao brend. Dolazak internacionalnih brendova će doprineti da Beograd kao destinacija bude još atraktivniji, privući će još veći broj gostiju, tako da sam siguran da će trend poslovanja imati uzlaznu putanju.

12.Poruka za mlade koji žele da se bave turizmom

Ispred svake individue, bilo poslovno ili privatno mora postojati cilj prema kom se treba kretati, tako da bih mladima poručio da imaju cilj kao i viziju svoje karijere kako u bližoj tako i u daljoj budućnosti. Konstantno usavršavanje, učenje i praćenje svetskih trendova je neophodno u današnjim turbulentnim vremenima kada se sve razvija veoma brzo. Ne postoji nedostižan cilj, samo je potrebna volja i verovanje kako bi se ciljevi ispunili.

Ostavite komentar

avatar