Naslovna Zanimljivosti Potpuno nova dimenzija putovanja avionom

Potpuno nova dimenzija putovanja avionom

240
0

Početkom ove godine, Singapur Airlines je najavio da će redizajnirati svoje prvu klasu , poslovnu i ekonomsku klasu i da će svemu dati jedan novi sjaj na svojim airbus A380. Aviokompanija je zvanično predstavila svoje nove First Class Suites  i zaista izgledaju zapanjujuće kao što se i očekivalo.

Dok Singapurski A380 trenutno poseduje 12 prvoklasnih apartmana ispred donje palube , nova A380 konfiguracija će imati samo šest luksuznih apartmana na vrhu.

Apartmani će biti potpuno odvojeni, biće postavljeni kreveti širine 70cm i dužine od skoro 2m i biće presvučeni pamučnom Lalique posteljinom i imaće dva jastučića.

Štaviše, dva od ovih apartmana sa svake strane prolaza  biće susedna tako da parovi koji putuju zajedno mogu da kombinuju svoj prostor i imaju krevet u punoj veličini.


Pored stolice nalaziće se konzola koja sadrži veliki sto za ručavanje i rad, kao i nekoliko malih odeljaka za odlaganje koji sadrže BOSE slušalice za otklanjanje buke i potpuno nove komplete Lalique posteljine, osvetljeno ogledalo sa zaslonom i ekran osetljiv na dodir  kojim se može kontrolisati sedište. Svaki apartman će takođe imati svoj sopstveni 32-inčni HD monitor za zabavu.

Ostala sedišta na A380 takođe će se redizajnirati. Avionima sa novom konfiguracijom će se naći 78 sedišta u poslovnoj klasi, 44 mesta u premium ekonomiji i 343 ekonomska mesta na glavnoj palubi. Sedišta nove poslovne klase će omogućavati mnogo više privatnosti.  Sedišta će biti tapacirana u čokoladno-smeđoj. Oni će biti široki oko 60cm i imaće oko 130cm slobodnog prostora, koji se spuštaju do potpunih ležaja ravnih kreveta dužine 78 centimetara.

Svako sedište će imati individualne AC i USB priključke za uređaje, kao i 18-inčni HD ekrane. Stolovi će biti podesivi po visini, a sedišta će imati ogledala kao i koktel kasete za skladištenje pića.

Ekonosmka klasa se nije mnogo promenila i izgleda sasvim u redu. Ništa drastično ovde nije promenjeno, Sedišta  će biti tapacirani sjajnim i sivim tonovima, sa monitorima od 11,1 inča i pojedinačnim napajanjem i USB portovima.


Prvi avion sa novim sedištima biće na redu vožnje aviokompanije Singapur-Sidnej 18. decembra na letu SK221 koji polaće za Singapur u 20:40 i dolazi u Sidnei u 7:40 časova sledećeg dana. Postoje neke špekulacije da će druga ruta za dobijanje novih mesta biti avionski let SK322 od Singapura do Londona.

Ako želite sami da letite nove Singapore Airlines First Class Suites, očekujte da platite oko 6.000 do 8.000 dolara za putovanja u toj Singapur-Sidnejskoj ruti na osnovu trenutnih cena.

Ostavite komentar

avatar