Naslovna Vesti Ugostiteljstvo Projekat Mladi poslastičar uskoro u Stručnim Školama u Srbiji

Projekat Mladi poslastičar uskoro u Stručnim Školama u Srbiji

162
0

Projekat “Mladi Poslastičar“ Uskoro Počinje U Stručnim Školama U Srbiji

“Poslastičarstvo je prava umetnost, divan zanat koji, u vremenu koje briše sve pred sobom, ne sme da nestane. Zašto bi neko postao poslastičar?“

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, odlučili smo da pokrenemo projekat kome smo se svi unapred radovali – „Mladi poslastičar“, u saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, čiji su ciljevi edukacija i motivacija budućih mladih poslastičara koji treba da postanu vrhunski majstori u svom zanatu. Ovaj projekat koji će se u prvoj fazi sastojati od praktičnih radionica koje će voditi ambasador kompanije Dijamant, Zdravko Gavrilović i internih školskih takmičenja u kojima će učestvovati učenici, biće sproveden u stručnim školama u Zrenjaninu, Beogradu, Pančevu, Vrnjačkoj Banji i Nišu.

Ne samo što će budući poslastičari imati priliku da kradu trikove i tajne od Zdravka, već će se i takmičiti u pripremi kolača i torti. Sve što im bude bilo potrebno biće im nadohvat ruke –  na prvom mestu stoni margarini i ulje. Svaka škola dobiće svoje pobednike koji će potom učestvovati na završnom takmičenju u  Beogradu.

U takmičenjima koja su pred učenicima, pobediće ne samo vešte ruke, kreativnost i predanost, već, na prvom mestu, ljubav prema poslu kojim se bave ovi srednjoškolci. Čini se da upravo ta ljubav u profesiji ponekad nedostaje i zato će Zdravko Gavrilović i naša kompanija kroz ovo slatko putovanje pokušati upravo tome da nauči ove mlade ljude. Osim ove životne lekcije, pobednik će dobiti i finansijsku podršku od kompanije Dijamant, koja će mu biti isplaćivana u roku od godinu dana, a možda će poslužiti upravo za usavršavanje njegovog zanata ili pokretanje sopstvenog poslastičarskog projekta.

Ostavite komentar

avatar