Naslovna Vesti Turizam Položen kamen temeljac za novi hotel Mona Plaza na Dorćolu

Položen kamen temeljac za novi hotel Mona Plaza na Dorćolu

759
0

Kako prenosi portal eKapija Beograd će za dve godine dobiti još jedan hotel. Kompanija Mona naime, danas je počela izgradnju hotela na Dorćolu u koji će investirati 30 mil EUR. Novi gradski hotel nalaziće se na uglu Ulice cara Uroša, Dračke i Solunske na Dorćolu, nedaleko od nekadašnje fabrike Beko i sportskog centra Milan Gale Muškatirović.

Hotel Mona Plaza prostiraće se na 20.000 kvadrata, imaće 152 sobe, parking, banket salu sa kapacitetom više od 700 mesta, fitnes centar, dva restorana…

Projekat podrazumeva formiranje kompleksa rekonstrukcijom i prenamenom postojećih objekata na parceli, uz dogradnju 13-spratne kule i pripadajuće podzemne garaže. Planirano je da kula na zadnjem spratu ima svečanu dvoranu za organizaciju konferencija, prijema, venčanja i sličnih događaja. Glavni ulaz u hotel biće omogućen preko hotelskog platoa na uglu Solunske i Dračke ulice, dok će kao “svečani” biti zadržan i ulaz iz Ulice cara Uroša.

Obeležavanju početka izgradnje hotela prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Upravnog odbora Mona Hotel Management Tomislav Momirović i direktor preduzeća Mona, Uroš Momirović.

Ukoliko želiš posao u turizmu, klikni OVDE!

Tomislav Momirović rekao je da će se hotel svojom pozicijom doprineti afirmaciji starog Dorćola i postati njegovo novo obeležje.

– Kada investirate u hotele gledate dugoročno, a mi ovo planiramo od 2005. godine – rekao je Tomislav Momirović i naglasio da je ovo najveća investicija kompanije Mona od njenog osnivanja.

Kada se završi, hotel bi trebalo da nosi 4 zvezdice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je značaj domaćih investitora, posebno srpskih porodičnih kompanija.

– Prepoznao sam budućnost u srpskim porodičnim kompanijama, koje se prenose sa roditelja na decu – naveo je Vučić.

U Beogradu je, prema rečima Vučića, ove godine za 20% povećan broj turista ove godine u odnosu na prošlu.

Gradonačelnik Siniša Mali je podesetio da je 2014. u Beogradu bilo 67 hotela, a da ih danas ima 94.

– U prvih devet meseci ove godine broj noćenja je veći za 23%, tačnije ostvareno je više od 1,6 miliona noćenja u Beogradu. Broj stranih turista veći je čak 20%, te će ove godine Beograd imati skoro 8 mil EUR prihoda samo od turizma – rekao je Mali.

Završetak gradnje hotela Mona Plaza očekuje se za 20 meseci.

Kompanija Mona je privatno preduzeće koje proizvodi žensku i mušku odeću od kože i tekstila. Od 2011. godine je započela investicije u turizam kada je osnovana ćerka kompanija Mona Hotel Management u čijem su vlasništvu hoteli Mona Zlatibor na Zlatiboru, Javor u Kušićima, Argo u Beogradu, kao i apartmani u Budvi.

Ostavite komentar

avatar