Naslovna Vesti Turizam Vajar Bojan Grujić promoviše Ljuboviju na festivalu rezbarenja u ledu u Rusiji

Vajar Bojan Grujić promoviše Ljuboviju na festivalu rezbarenja u ledu u Rusiji

182
0

Bojan Grujić, mladi akademski vajar iz Ljubovije, predstaviće svoj rad, Republiku Srbiju i opštinu Ljuboviju na Festivalu rezbarenja u ledu u Tomsku, u zapadnom delu Sibira u Rusiji. Festival je međunarodnog karaktera, a ovo je prvi put da srpski tim u sastavu Bojan i Ivan Grujić, učestvuje na festivalu u Tomsku.Festival traje od 10. do 17. decembra 2017. godine.

Bojan vodi svog brata Ivana Grujića koji će mu biti tehnička podrška.Timski rad je neophodan , jer će skulptura biti visoka 3,5-4 m.Na festivalu učestvuje 20-ak timova koji će raditi skulpture od leda na temperaturama od -15 do -30ºC. Tim Srbije nastupa pod imenom „Pokrovitelji zime“, a praviće skulpturu „Striboga“, koji predstavlja slovensko božanstvo vetrova.Tema festivala je „sila prirode“.Završene figure će ostati u prostoru centra za odmor i rekreaciju „Atraction“ u Tomsku.

Po završetku festivala u Tomsku Bojan Grujić putuje na Bled na festival rezbarenja u ledu od 17. do 21.decembra 2017.godine. Ovo je festival brzog rezbarenja, gde se mašinskim alatima u par poteza i za veoma kratko vreme mora postići forma tražene skulpture.

Bojan Grujić u Tomsk i na Bled nosi promotivni materijal Turističke organizacije opštine Ljubovija, tako da će posetioci i učesnici festivala na ovaj način moći da se upoznaju sa turističkim lokalitetima i manifestacijama u opštini Ljubovija.

Ostavite komentar

avatar