Naslovna Vesti „Ljudski resursi i turizam budućnosti“- SITCON Singidunum

„Ljudski resursi i turizam budućnosti“- SITCON Singidunum

509
0

15.12.2017. Danijelova 32 – Univerzitet Singidunum

PANEL DISKUSIJA O SARADNЈI SA PREDSTAVNICIMA TURISTIČKE PRIVREDE NA RAZVOJU STUDIJSKIH PROGRAMA U OBLASTI TURIZMA, HOTELIJERSTVA I EKONOMIJE HRANE

Ljudski resursi i turizam budućnosti

Imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo da učestvujete u radu panel diskusije pod nazivom

„Ljudski resursi i turizam budućnosti“

koja je namenjena definisanju osnova za dalju saradnju sa predstavnicima turističke privrede na razvoju obrazovnih studijskih programa u oblasti turizma i hotelijerstva.

Panel diskusija će biti organizovana u okviru kontinuiranog doprinosa koji Univerzitet Singidunum i konferencija SITCON (Singidunum International Tourism Conference) pružaju razvoju naučne i stručne misli u turizmu. Panel će biti održan 15. decembra 2017. godine na Univerzitetu SingidunumDanijelova 32 s početkom u 11:00 časovaamfiteatru A11.

Cilj panela jeste zajedničko učešće predstavnika privrede i naučno-obrazovnih institucija u oblikovanju univerzitetskih planova i programa kojima bi se uvećalo znanje i stručnost diplomiranih studenata u oblasti turizma i hotelijerstva. Osnovna ideja panel diskusije zasnovana je na tome da student, koji sazreva u 21. veku, mora posedovati inovativna znanja iz turizma, hotelijerstva, ekonomije hrane i drugih komplementarnih delatnosti, kako bi bio sposoban da odgovori zahtevima sa kojima će se suočiti u kompleksnom, konkurentnom, na znanju zasnovanom, informatičkom vremenu, tehnološki vođenom ekonomijom i društvom. Zato student mora biti obučen kako da obrađuje i upotrebljava informacije, a da stručnost i znanja koje je stekao uspešno primeni u svim segmentima turističke privrede.

Kao panelisti u diskusiji će učestvovati:

•         Prof. dr Vladimir Džamić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije;

•         Doc. dr Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije;

•         Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije – YUTA;

•         Dr Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije – HORES;

•         Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije;

•         Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda;

•         Živorad Vasić, CEO za hotelski biznis i poslovni prostor i potpredsednik kompanije Delta Holding;

•         Zoran Arsenović, direktor agencije Kontiki Travel i predsednik UO YUTA-e;

•         Petar Jovanović, zamenik CEO, FlyFly Travel;

•         Jelena Šuleić – CEO grupacije „A hoteli“

•         Marija Josipović, asistent generalnog direktora hotela Falkensteiner, Beograd;

•         Zoran Milošević, direktor ljudskih resursa, hotel Hyatt Regency, Beograd

Po završetku panela biće dodeljene nagrade i priznanja predstavnicima turističke privrede u okviru projekta „Ocena kvaliteta turističke ponude grada Beograda“ koji Univerzitet Singidunum već drugu godinu organizuje zajedno sa partnerima: Sekretarijatom za privredu Skupštine Grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda, Privrednom komorom Beograda i poslovnim udruženjima HORES i YUTA.

Pozivamo sve zainteresovane, koji bi želeli da prisustvuju diskusiji i da iznesu svoje viđenje na temu panela, da svoje prisustvo prijave na adresu elektronske pošte konferencije SITCON, do 13. decembra 2017. godine (sitcon@singidunum.ac.rs).

Biće nam velika čast i zadovoljstvo da prisustvujete i doprinesete uspešnom radu panela.

Radujemo se zajedničkom susretu,

 

Organizacioni odbor Međunarodne naučne konferencije SITCON

Danijelova 32, 11000 Beograd

Ostavite komentar

avatar