Naslovna Vesti Turizam Trening za studente za preduzetništvo u turizmu

Trening za studente za preduzetništvo u turizmu

127
0

U Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu za studente ove škole održani su treninzi u oblasti preduzetništva i poslovnog planiranja u turizmu. Obuke su održane za stotinu studenata sa smerova turizam i ugostiteljstvo, menadžment hrane i gastronomije i poslovna ekonomija i menadžment. Obuke su održane kao deo aktivnosti na projektu „Preduzetništvo mladih za efikasno upravljanje turističkim potencijalom Jablaničkog okruga“.

„Na dvodnevnim obukama studenti su dobili praktična znanja koja će im pomoći u konkretnom bavljenju poslovima u oblasti turizma, što je nadogradnja na znanja koje će dobiti u toku studiranja. Zbog toga je predviđen rad u malim grupama od po desetoro studenata kako bi se što detaljnije radilo na preduzetničkim idejama i poslovnim planovima pojedinaca“, kaže Jelena Pavlović, menadžer projekata u Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, inače vođa projektnog tima i dodala da je plan da se ova obuka, koja je kreirana za potrebe projekta, akredituje kako bi ovakvi treninzi mogli da se organizuju i nakon završetka projekta.

Za studente koji su završili obuku projektom je predviđena poseta sajmu turizma u Beogradu u cilju ostvarivanja realnih susreta mladih sa predstavnicima privrede i upoznavanje sa primerima najbolje prakse u zemlji i inostranstvu.

Projekat „Preduzetništvo mladih za efikasno upravljanje turističkim potencijalom Jablaničkog okruga“ zajednički realizuju Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac a sufinansiraju Razvojna agencija Srbije sredstvima Vlade Republike Srbije i projektni partneri.

Izvor: Jugpress.com

Ostavite komentar

avatar