Naslovna Vesti Turizam Delta Holding ponovo učestvuje na tenderu za Sava Centar – Planirano ulaganje...

Delta Holding ponovo učestvuje na tenderu za Sava Centar – Planirano ulaganje 25 mil EUR

384
0
Delta Holding ponovo će učestvovati na tenderu za izbor partnera za rekonstrukciju i upravljanje najvećim kongresnim centrom u Srbiji, beogradskim Sava Centrom.

Kako je na konferenciji za novinare rekao Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga, ova kompanija spremna je da u obnovu ovog objekta uloži 25 mil EUR.

Dodao je da je napravljen projekat da se hotel Intercontinental Beograd, koji će Delta graditi u blizini Sava Centra, pasarelom poveže sa njim.

Podsetimo, Grad Beograd je sredinom decembra još jednom ponudio Sava Centar investitorima, kako bi se našao partner za rekonstrukciju i upravljanje. Grad bi, kako je navedeno, u kapital zajedničkog društva uložio isključivo imovinu, dok bi partner bio dužan da uloži odgovarajuća finansijska sredstva, u skladu sa svojom ponudom.

Rekonstrukcija Sava Centra podrazumeva kompletno renoviranje kongresne infrastrukture, sa posebnim akcentom na mogućnost izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment sa iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine.

Podsetimo, u prvom krugu kvalifikacija na prvom javnom pozivu prošle su dve ponude – kompanije Delta Holding i ponuda konzorcijuma Aerodrom Nikola Tesla, Energoprojekt Holdinga i Beogradskog sajma. Niko od njih, međutim, nije dostavio obavezujuću ponudu, iako je rok za to nekoliko puta prolongiran.

Inače, prema rečima potpredsednika te kompanije Dejana Jeremića, Delta Holding planira da u naredne tri godine investira 600 mil EUR – najviše u nekretnine i agrar.
Izvor: eKapija

Ostavite komentar

avatar