Naslovna Vesti Turizam Divlji duh Evrope – Srbija i Crna Gora na sajmu turizma u...

Divlji duh Evrope – Srbija i Crna Gora na sajmu turizma u Beču

90
0

Srbija i Crna Gora su nedavno na Međunarodnom sajmu turizma Ferijen 2018 u Beču, predstavile zajedničku turističku ponudu pod imenom Divlji duh Evrope.

Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije (PKS), istakla je da je PKS prošle godine pokrenula projekat spajanja turističke ponude Srbije i Crne Gore.

– U Beču smo promovisali zajednički proizvod kao gosti Turističke organizacije Crne Gore i Komore Crne Gore. Ovaj zajednički proizvod promovisan je na Sajmu turizma u Beogradu, a posle toga i u Berlinu, a ove godine smo ponovo u Beču – kazala je ona.

Maljkovićeva je ukazala da je cilj okupljanje ponuda eko-domaćinstava, malih restorana, hotela, ugostiteljskih objekata, galerija, muzeja, lokalnih i nacionalnih turističkih organizacija u interesantne pakete od 7 do 14 dana, zajedno, u obe zemlje.

– Namera nam je da ovu vrstu projekta pomovišemo na Sajmu turizma u Beogradu zajedno sa Makedonijom, a iduće godine nastavimo sa drugim zemljama regiona. Ovakvi projekti su interesantni dalekim destinacijama, prekookeanskim, Aziji, Americi i arapskim zemljama. Njima je zanimljivo da dođu i posete više od jedne zemlje – kazala je Maljkovićeva za “Vesti”.

Kada je reč o dijaspori, ocenila je da je jako važna, ne samo da mladi očuvaju vezu sa maticom i obilaze otadžbinu, već i za promovisanje naše zemlje tamo gde žive.

Objedinjena bogatstva

Dragan Ivančević, predsednik Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore, istakao je da su u zajedničkom proizvodu objedinjena prirodna, kulturna i istorijska bogatstva dve zemlje.
Zaključeno je, kako kaže, da ako se to sve objedini u dobar program i obezbedi dobar regionalni nastup može da se privuče veći broj turista iz dalekih destinacija.

Izvor: vesti-online.com

Ostavite komentar

avatar