Naslovna Vesti Turizam Nikola Peković uskoro počinje gradnju luksuznog kompleksa na Zlatiboru sa autobuskom stanicom

Nikola Peković uskoro počinje gradnju luksuznog kompleksa na Zlatiboru sa autobuskom stanicom

550
0
Bivši košarkaš koji bi ove godine trebalo da počne gradnju velikog komercijalog objekta u najstrožem centru Zlatibora imaće pred svojim zdanjem i autobusku stanicu sa osam perona.
Opština Čajetina, koja će uskoro početi sa izmeštanjem autobuske stanice, prostor na kome se ona nalazi prodala je pre dve godine Nikoli Pekoviću. Njegova firma Balkan G.S. Change nedavno se obratila sa željom da se ne izmešta cela stanica već da osam od ukupno 80 perona koji se ovde nalaze ostane pred njegovim objektima. Želja mu je uslišena odlukom Skupštine opštine Čajetina.
– Investitor želi da pored njegove građevine bude nekoliko perona za saobraćaj na međugradskim i kraćim linijama. Namera mu je da turisti imaju direktan prevoz do njegovog budućeg poslovnog objekta, a perone će koristiti i Pekovićevi autobusi i autobusi u redovnom saobraćaju. Saglasili smo se da planskim aktom može računati na perone – objasnio je za Blic predsednik SO Čajetina Miloje Rajović.
Za plac autobuske stanice u najelitnijem delu Zlatibora Nikola Peković početkom 2016. dao je opštini 3 mil EUR i najavio na mestu kome je urbanističkim aktima planirana gradnja velikog objekta podizanje tržnog centra sa poslovnim prostorom i podzemnim garažama. Peković će ovim proširiti svoje poslove u najposećenijem turističkom centru u Srbiji, premda je ovde već izgradio de luks apart-hotel sa 86 apartmana.
Radovi na Pekovićevom novom objektu trebalo bi da krenu ove godine kada će i zlatiborska autobuska stanica biti izmeštena kraj magistrale na ulasku u turističko naselje.
Izvor: Blic.rs
Prenosi: eKapija

Ostavite komentar

avatar