Naslovna Vesti Turizam Falkensteiner se širi na Crnu Goru – Grupacija preuzima upravljanje budvanskim hotelom...

Falkensteiner se širi na Crnu Goru – Grupacija preuzima upravljanje budvanskim hotelom Queen of Montenegro

678
0

Od pre nekoliko dana, hotelska grupacija Falkensteiner, jedna od vodećih turističkih kompanija, prisutna u šest evropskih zemalja s 32 hotela i rezidencije s četiri i pet zvezdica, upravlja hotelom Queen of Montenegro u Budvi.

Hotel s ukupno 236 soba će pod imenom Queen of Montenegro biti otvoren do sredine oktobra, a u letnoj sezoni imaće takozvani white label status. Za zimsku sezonu već su pripremljeni opsežni planovi za redizajniranje i nova koncepcija pozicioniranja. S početkom letnje sezone 2019. hotel s četiri zvezdice smešten na samoj plaži u blizini Budve biće rebrendiran i službeno otvoren pod imenom Falkensteiner.

Pre otvaranja, indirektni vlasnik hotela, Balansz Zártkörű Nyíltvégű Intézményi Ingatlan Alap izveo je prvu fazu programa obnove, prenosi seebiz.eu. Nakon prve sezone u 2018. godini, program obnove nastaviće se u saradnji s hotelskom grupacijom Falkensteiner, a hotel će se redizajnirati i prilagoditi uobičajeno visokim standardima Falkensteinerovih hotela. Krajem 2018. godine biće objavljene nove informacije i pojedinosti o Falkensteinerovim planovima i ostvarenom napretku, a u proleće 2019. hotel će se otvoriti pod brendom Falkensteiner.

– Za nas koji smo, s jedne strane, hotelska grupacija, a s druge strane građevinska i razvojna kompanija, dolazak Falkensteinera u Crnu Goru predstavlja važan korak i uzbudljiv izazov. Ovde vidimo velik potencijal za razvoj i otvaranje potpuno novog tržišta – tržišta budućnosti. U OTP banci dobili smo još jednog velikog finansijskog investitora nakon Morgan Stanleya – kazao je Otmar Michaeler, glavni direktor grupacije Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG).

Zsolt Barna, glavni direktor i predsednik odbora OTP Real Estate Investment Fund Managementa, kompanije-članice najveće mađarske financijske grupacije OTP Grupa, takođe je zadovoljan saradnjom s Falkensteinerom.

– Za nas je ključ uspešnog investiranja imati pouzdanog i kompetentnog partnera koji deli naše ciljeve i ambicije. U FMTG-u smo pronašli partnera s decenijama iskustva i poznavanja hotelijerstva te uređenja zemljišta i izgradnje.

Podsetimo, hotel Queen of Montenegro od 2013. godine je u vlasništvu Debt Management Project 1 Montenegro, firme registrovane za promet nekretnina, a u stopostotnom vlasništvu je OTP faktoringa, dela OTP grupe.

Prenosi: eKapija

Ostavite komentar

avatar