Naslovna Vesti Turizam Hotel Square Nine kandidat za najlepšu beogradsku zgradu

Hotel Square Nine kandidat za najlepšu beogradsku zgradu

307
0
Foto: Booking.com

Zgrada brazilskog arhitekte Isaja Vinfelda nalazi se na listi 20 građevina za koje možete glasati u izboru za najlepšu zgradu u Beogradu u poslednjih 25 godina. 

U centru Beograda je 2011. godine otvoren luksuzni hotel s pet zvezdica, simboličnog imena Square Nine, s obzirom na to da se nalazi na Studentskom trgu 9. Projekat hotela potpisuje arhitekta Isaj Vinfeld, koji ga je zamislio kao savremenu građevinu koja poštuje stil, kolorit i visinu okolnih zgrada, savršeno se uklapajući u okolinu. Upravo to je i postignuto jer objekat izgleda kao se oduvek nalazio na tom mestu.

Objekat izgleda kao da se oduvek nalazio na tom mestu – u srcu Beograda.

Mreži prozora koja perforira sivu fasadu, suprotstavlja se ne samo uvučeni deo zgrade u drugoj, tamnijoj materijalizaciji, već i zlatno prizemlje čime je uspostavljena dinamika ali i preko potrebna ravnoteža celog arhitektonskog oblika. Zbog nespornih vizuelnih karakteristika koje prijaju oku, hotel Square Nine ušao je uži izbor najlepših beogradskih zgrada.

Spremni za glasanje?

Zgrada hotela Square Nine nalazi se u užem izboru za najlepšu zgradu u Beogradu u poslednjih 25 godina. Ukoliko ste spremni da podelite ocene za svih 20 zgrada glasanje možete započeti ovde. Dodatne informacija o Izboru za najlepšu zgradu u Beogradu možete pročitati na ovom linku.

Izvor: Gradnja.rs

Ostavite komentar

avatar