Naslovna Blog Luksuz kroz starinsku lepotu- Luštica Bay

Luksuz kroz starinsku lepotu- Luštica Bay

1058
0

Da li možete da zamislite malo idilično mediteransko mesto koje odiše lepotama u starinskom stilu, a da je izgrađeno u vremenu u kome živite, koje je istovremeno moderno projektovano i predstavlja simbol luksuza.

Ustvari, ne morate ni da zamišljate. Ono već postaje stvarnost na obalama Jadrana.

Naime, predstavnici kompanije „Luštica development“, u sastavu egipatsko-švajcarskog konzorcijuma „Orascom“,u procesu su izgradnje Luštice Bay koja je smeštena na poluostrvu između Tivta i Herceg Novog.

Plan novog mediteranskog gradića obuhvata izgradnju sedam hotela, dve marine, golf terena sa 18 rupa, oko 2.000 stanova, vila i porodičnih kuća, te sve neophodne sadržaje za život ovog pravog bisera Jadrana.

Čist vazduh, kristalno bistre vode Jadrana i netaknuta prirodna lepota  je upravo pravi opis pejzaža u kome je ušuškan novi grad koji se nalazi u zalivu Trašte, oblasti koja pripada poluostrvu Luštica. Ovo malo mirno mesto koje odiše luksuzom ima idealnu lokaciju jer se nalazi u neposrednoj blizini tri internacionalna aerodroma:  Tivta (10km), Podgorice (90km) i Dubrovnika (46km). Sa ovakvim konekcijama do Luštice Bay se može doći za samo tri sata iz gotovo bilo kojeg grada u Evropi.

Master planom Luštice Bay predviđena je izgradnja 7 luksuznih autentičnih mediteranskih hotela, a otvaranje prvog Chedi Luštica Bay hotela je već proslavljeno u avgustu ove godine.

The Chedi  je hotelski lanac najviše prepoznatiljiv u Aziji i na Bliskom istoku, a sada se pojavio i na Evropskom kontinentu. Chedi Luštica Bay se nalazi  među najvećim hotelima u rangu 5 zvezdica u Bokokotorskom zalivu i  sa kapacitetom od 110 soba, konferencijskom salom, spa i fitness ponudom, hotel će doprineti znatno atraktivnosti mesta. Među 7 hotela koji su planirani kako bi Luštica obuhvatila više tipova turista jeste i jedan butik hotel koji će biti smešten  u brdovitom delu grada sa fantastičnim pogledom na ceo zaliv Trašte. U planu je izgradnja Thalasso spa hotela u starom kamenolomu sa autentičnim ambijentom nadomak mora. Golf hotel sa kapacitetom 300 soba je specifičan izbor za ovaj mali idilični gradić jer će u svojoj ponudi imati golf teren sa 18 rupa i moderan konferencijski centar. Peti hotel će se nalaziti kod malog pristaništa i biće u svojstvu butik hotela sa stambenim jedinicama uz fantastičan pogled na malu marinu. Kako je Luštica Bay projektovana da pruži sofisticirani osećaj uz najkvalitetniju uslugu sa luksuznom notom,na najudaljenijem delu ovog gradića biće kreirana ekskluzivna zajednica koju će činiti luksuzne vile i jedinstven hotel, kao i stambene jedinice tipa kondominijuma sa kompletnom hotelskom uslugom.

Kao i svaki mediteranski gradić na obali mora, po ugledu na savremeno opremljene marine, luka Luštice je originalnog dizajna sa 176 vezova, gde će moći da primi brodove do 35m, dok će malo pristanište biti rezervisano za brodove manje dužine.

Otvaranje kompleksa Luštice Bay, u prisustvu više od 1.600 zvanica među kojima su bili zvaničnici Vlade Crne Gore, obeleženo je u avgustu ove godine sa  muzičko-scenskim spektaklom u luci uz učešće brojnih izvođača iz zemlje i sveta na ogromnoj bini, koja se nalazila na vodi.

Prepoznajući potencijal, projekti poput kompleksa Luštica Bay daju crnogorskom primorju još atraktivniji položaj na turističkoj mapi, stvarajući ambijent za sve tipove posetilaca u maloj Jadranskoj idili.

 

Pripremila: Ivana Milojević

Ostavite komentar

avatar