Naslovna Vesti Turizam U planu renoviranje hotela Mediteran u Bečićima i izgradnja novih objekata

U planu renoviranje hotela Mediteran u Bečićima i izgradnja novih objekata

529
0

Kompanija Spencer & Hill0 nekadašnje NBA zvezde Nikole Pekovića predala je zahtev budvanskoj glavnoj arhitektici Ani Samardžić za dobijanje saglasnosti za idejna rešenja gradnje novih kapaciteta u okviru hotelskog kompleksa Mediteran, kao i rekonstrukciju postojećeg hotela.

Na njenu adresu, kako je Vijestima potvrđeno, pristigla su dva zahteva, od kojih se jedan odnosi na rekonstrukciju Mediterana, a drugi za izgradnju na parcelama gde se trenutno nalazi vodeni grad, garaža, ali i na susednim parcelama, koje su u vlasništvu staromeštanskih porodica.

Zastupnik Pekovićeve kompanije, koji je podneo zahteve, rekao je Vijestima da će, pošto dobiju saglanost, saopštiti kakvi su im planovi, odnosno šta je idejnim projektom predviđeno da se gradi na parcelama oko hotela.

Da se Peković ozbiljno sprema da ulaže u hotelski kompleks bilo je jasno još pre nekoliko meseci, kada je firmi Spencer&Hill budvanski sekretarijat za urbanizam izdao Urbanističko tehničke uslove, kojima je na mestu velikog akva parka i parkinga koji se nalaze pored Mediterana, moguće graditi tri desetospratnice sa ukupno 40 hiljada kvadrata bruto građevinske površine.

Takođe, Pekovićeva firma ima pravo, kako je to predvideo Detaljni urbanistički plan “Bečići”, čiju zakonitost osporava Opština, da rekonstruiše Mediteran – dozvoljeno je da hotel ima prizemlje i sedam spratova, odnosno 33,5 hiljada kvadrata bruto građevinske površine.

Košarkaš je pre godinu i po pazario bečićki hotel za 8,5 mil EU, a njegova firma se krajem 2017. uknjižila kao vlasnik hotela, a prethodno se kod banke kreditno zadužila 6 mil EUR.

Peković je, kako su Vijesti ranije pisale, krajem jula 2017. potpisao kupoprodajni ugovor sa stečajnom upravom firme Maestraltours.

Mediteran je prvi put na licitaciji bio ponuđen po ceni od 68 mil EUR i tokom četiri godine, stečajna uprava je čak 16 puta raspisivala oglase za prodaju, ali nije bilo zainteresovanih kupaca, da bi na kraju ponuda Pekovića od 8,5 mil EUR vila prihvaćena.

Peković je osim hotela, i vlasnik dve najpopularnije diskoteke u Crnoj Gori, budvanskog Top Hilla i kotorskog Maximusa, koje je takođe, po sopstvenom priznanju, kupio nakon što je u firmama koje su njima upravljale bio uveden stečaj.

Prenosi: eKapija

Ostavite komentar

avatar