Naslovna Vesti Turizam Uskoro uređenje centra Novog Sada

Uskoro uređenje centra Novog Sada

99
0
Uskoro će Novosađani moći da uživaju u novom izgledu centra grada. Naime, Uprava za građevinsko zemljište i investicije izabrala je kompaniju koja će napraviti tehničku dokumentaciju za parterno uređenje najužeg jezgra Novog Sada. Vrednost radova je 22 miliona dinara, a početak je moguć najranije na jesen.
– Naša ideja je da sa projektantom prvo uradimo prvu fazu, da je završimo na proleće i da budemo spremni da apliciramo u budžetu kada bude rebalans budžeta. To je negde druga polovina juna, kako bi mogli na jesen da počnemo radove na uređenju Pozorišnog trga, pošto mislim da on trenutno najviše zaslužuje da se rekonstruiše – smatra Dejan Madić, načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.
Od projektanta se očekuje da isplanira popločavanje, ozelenjavanje i uređenje javne rasvete, kao i postavljanje klupa i kanti. Uz to, treba da radi i na uređenju saobraćajnih tokova za prolazak automobila i nesmetano kretanje biciklista i pešaka.
– Projektantska firma je dala rok za izradu celog centra grada, to je bezmalo sedam hektara koji će biti obuhvaćeni projektno-tehničkom dokumentacijom – kaže Madić.
Jedan od razloga za uređenje centra grada je svakako i taj što će Novi Sad nositi titulu Evropske prestonice kulture za 2021. godinu
Prenosi: eKapija

Ostavite komentar

avatar