Naslovna Vesti Nove mere predostrožnosti avio kompanija

Nove mere predostrožnosti avio kompanija

124
0
Pandemija virusa korona značajno je uticala na rad avio-kompanija – najveći broj njih je smanjio promet, neke su ga potpuno ukinule, dok se druge trude da obezbede što sigurnije putovanje koje, pogotovo u današnje vreme, nije potreba, nego nužnost, piše B92.
Avio-kompanije se prilagođavaju novonastaloj situaciji i svakodnevno donose nova uputstva o tome kako valja postupati u određenoj situaciji.

Tako je na primer, Kanada donela odluku kojom se zahteva da avio-putnici putuju sa zaštitnim maskama za lice. Oni moraju stalno da nose maske preko nosa i usta, jer u avionima nije moguća propisana fizička distanca.

Takođe, putnici su u obavezi da koriste sopstvenu propisanu opremu ili im neće biti dozvoljeno da putuju.

Philippine Airlines je prva avio-kompanija koja ima specijalno dizajniranu i prilagođenu zaštitnu opremu koju je uradio poznati filipinski dizajner Edwin Tan. Ova kompanija za sada obavlja samo letove radi vraćanja svojih građana, dok su do 30. aprila obustavljeni svi ostali međunarodni letovi.

I dok je Philippine Airlines prvi koji ima kompletnu marku zaštitne opreme, China Eastern Airlines je početkom marta predstavila brendirane maske za lice za svoju posadu.

Emirates i Dubai Health Authority (DHA) udružili su se kako bi uveli nove mere predostrožnosti na odabranim letovima. Praksa je da se svi putnici testiraju na virus, vađenjem krvi pre polaska na put.

Na šalterima za prijavu postavljene su zaštitne barijere koje pružaju dodatne mere bezbednosti za putnike i zaposlene. Rukavice, maske i sredstva za čišćenje ruku obavezni su za sve zaposlene na aerodromu. Putnici su dužni da nose maske kada su na aerodromu i u avionu.

B92 ocenjuje da je neizvesno kako će ubuduće izgledati let avionom i da li će nošenje maski postati uobičajeno. Kako navodi, mnogi se više ne pitaju kada će se putovanja vratiti u normalne tokove, već da li će se ikada vratiti uobičajenoj rutini ili će socijalno distanciranje, zaštitne maske i zdravstveni pregledi pre svakog leta postati nova norma.

Izvor: Ekapija

Ostavite komentar

avatar