Air Serbia najbolje ocenjena aviokompanija u Jugoistočnoj Evropi

Air Serbia je najbolje ocenjena avio-kompanija u regionu u tekućoj 2018. godini prema analizi portala za rejting u oblasti civilne avijacije AirlineRatings.com. Uz maksimalnih sedam zvezdica u kategoriji bezbednosti, srpski nacionalni avio-prevoznik ocenjen je sa pet zvezdica za kompletan proizvod i uslugu, čime je Air Serbia najbolje ocenjena avio-kompanija jugoistočne Evrope.
Osim srpskog prevoznika, od kompanija iz regiona, portal je analizirao prevoznike Croatia Airlines, Adria Airways, Montenegro Airlines, WizzAir, Aegean Airlines, Tarom, kao i Bulgaria Air.
– Pomenuti rezultat potvrđuje da stalno napredujemo i unapređujemo uslugu koju pružamo putnicima. Bezbednost je uvek na prvom mestu, a najveća ocena to i potvrđuje. U narednom periodu nastavljamo da unapređujemo ponudu. Uvereni smo da ćemo, bez obzira na tešku tržišnu utakmicu, imati još bolji proizvod – izjavila je direktorka za komercijalu kompanije Dragana Frantov Nikolić.
Uz ocenu bezbednosti i kvaliteta usluge na portalu AirlineRatings.com, uz čestitku glavnog i odgovornog urednika Džefrija Tomasa, podseća se i na bogat istorijat srpskog nacionalnog avio-prevoznika.
– Er Srbija je važan pokretač ekonomije od trenutka kad je nastala. Aviokompanija ima modernu flotu aviona Airbus i ATR, i sada je operativno među najboljima – izjavio je Tomas.
AirlineRatings.com analizira izveštaje regulatornih tela u avio-industriji i vodećih sektorskih udruženja. Izveštaji se formiraju na osnovu kontrole vladinih organizacija, kao i dokumenata koje avio-kompanije dostavljaju nadležnim organima. Evaluacija obuhvata IOSA sertifikaciju, USA FAA odobrenje, stanje i starost flote, istoriju nesreća, sigurnosni rejting Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) zemlje porekla i druge parametre.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare