Beograd na vodi preuzima hotel Bristol?

Ugovorom o izgradnji Beograda na vodi predviđeno je da kompanija Beograd na vodi posle ulaganja u renoviranje, može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru, pa i zgradom hotela Bristol, piše Insajder.
Zavod Grada Beograda za zaštitu spomenika, navode, odobrio je prošle godine kompaniji Beograd na vodi projekat za radove na hotelu. Do danas, međutim, nije poznato šta taj projekat predviđa, koliko će koštati rekonstrukcija kao i kakva će prava i obaveze imati Beograd na vodi nakon obnove objekta.
U ovom trenutku Bristol zbog najavljenog zatvaranja više ne prima rezervacije, a kako je za Insajder rečno u tom hotelu, objekat od avgusta neće raditi, a nakon toga „sve će zavisiti od Beograda na vodi“.
Da će Beograd na vodi preuzeti hotel Bristol postalo je jasno još prošle godine nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Mohameda Alabara, zastupnika kompanije Eaggle Hills. Alabar je tada uručio predsedniku „nacrt izgleda novog hotela Bristol“ i rekao da je u pitanju „remek delo savremenog dizajna, koje će u potpunosti promeniti izgled ovog dela grada“, navodi Insajder.
Podatke o samom projektu Insajder tada nije dobio ni iz Predsedništva, kao ni iz Sekreterijata za pravne i imovinske poslove Grada Beograda, koji su naveli da ne poseduju tražene informacije.
Osim detalja o projektu, još nije poznato ni gde će nakon što Beograd na vodi preuzme upravljanje hotelom Bristol, biti iseljeno na desetine porodica vojnih penzionera koji su tokom devedestih „privremeno“ smešteni u jedan deo hotela.
Podsetimo, 2016. godine Ministarstvo odbrane je reklo da će ovaj hotel najverovatnije ostati vojni.
Izvor: Insajder 
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare