Dupliran broj kineskih turista u Srbiji

Srbiju je u prvih devet meseci ove godine posetilo 77.543 turista iz Kine, što je 103% više nego u istom prošlogodišnjem periodu, a broj njihovih noćenja povećan je za 94% , na 134.852, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).
Direktorka TOS Marija Labović je za kineske medije kazala da je Kina za Srbiju jedan od najvažnijih strateških partnera i da je saradnja sa zemljama regiona i ostatka Evrope veoma važna za privlačenje turista iz Kine koji su u Srbiji imali veliki rast u poslednje dve godine.
TOS je istakla da nastavlja kampanju promocije turizma Srbije u Kini.
– Uz podršku Evropske turističke komisije, Srbija se predstavila na promotivnim događajima u Kini zajedno sa Dunavskim centrom za kompetenciju, Nacionalnim turističkim organizacijama Mađarske i Nemačke, i to u Pekingu, Gvangdžou i Šangaju. Na ovim događajima bio je prisustan veliki broj najznačajnijih predstavnika privrede i medija iz tih gradova – navodi se u saopštenju TOS.
Dodaje se da je turistička ponuda zemalja učesnica i Dunav kao veza među njima bila veoma atraktivna Kinezima.
Najavljeno je da će TOS objediniti predstavljanje turističke privrede iz Srbije na najznačajnijem sajmu turizma u Šangaju, koji se održava od 16. do 18. novembra.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare