Guardian preporučuje srpsku prestonicu – Proleće je beogradsko

Britanski Guardian objavio je listu evropskih gradova koje bi trebalo posetiti ovog proleća. Među top pet prolećnih destinacija našli su se Sevilja, Trst, Monpelje, Berlin, ali i Beograd.

Čim se u Beogradu otopi sneg, piše čuveni list, kafići izbacuju stolove i okupiraju gradske trotoare. Kako navode, srpska prestonica dobija posebnu svežinu u proleće, koju naročito možete primetiti na Kalemegdanu – ogromnom parku koji je opasan bedemima i sa tvrđavom koja „grli“ ušće Save u Dunav.

Nešto niže su staze pored vode kojima možete stići do atraktivnog naselja Zemun. Ako pratite reku Savu, stići ćete do Ade Ciganlije, koja je tokom cele godine otvorena za šetnju i biciklizam, a leti i za kupanje, navodi Guardian.

U Beogradu gotovo da nema meseca bez nekog festivala, ali u proleće ovaj grad posebno živne. Sve počinje sa Beogradskim festivalom igre, koji okuplja plesne trupe iz celog sveta. U zvucima klasične gitare možete uživati tokom Guitar Art festivala, koji traje od 12. do 17. marta, a u periodu od 26. do 28. aprila u Srbiji traju pravoslavne uskršnje svečanosti. Čuvena zgrada Mikser House-a je zatvorena, podseća Guardian, ali Mikser festival će biti održan od 24. do 26. maja.

U Srbiji ponovo rade Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti, pa Beograd ima i bogatu kulturnu ponudu. Guardian navodi da možete uživati i u brojnim beogradskim restoranima, a naročito preporučuje one na Dorćolu.

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare