Kako napreduje izgradnja hotela Indigo u Beogradu FOTO

Izgradnja hotelskog smeštaja je stalno aktivna oblast gradnje u Beogradu, a u centralnu gradsku zonu stiže još jedan brend iz lanca InterContinental grupe. Tokom leta građevinsku dozvolu dobio je projekat rekonstrukcije objekta u Čika Ljubinoj ulici, koji će prema planovima biti prenamenjen u novi gradski butik hotel. Investitor “Delta Real Estate” kroz svoje višegodisnje partnerstvo sa Intercontinental hotel grupom, ovim projektom dovodi na naše tržište još jednu popularnu i brzo rastuću franšizu – Indigo hotel. Radi se o brendu koji karakterišu jedinstveni objekti po svetu, uređeni i prilagođeni da oslikavaju lokalnu tradiciju i kulturu. Indigo hotel Beograd nalziće se ušuškan u najstrožijem centru grada, radovi na izgradnji počeli su pre par meseci, a otvaranje je planirano za jesen 2019. godine.

Kao što smo napomenuli radi se atraktivnom butik hotelu, koji će u Beogradu imati ukupno 46 smeštajnih jedinica. U okviru njegovih kapaciteta biće 44 standardne sobe u tri tipa, sa rasponom kvadratura od 19 do 22m2. Hotel će posedovati i jednu sobu potpuno prilagođenu za boravak osoba sa invaliditetom, kao i jedan veliki apartman od 44m2 u ekstra ponudi. Najavljen je poseban enterijer sa akcentom na srpsku tradiciju uz razne dodatne sadržaje za goste hotela. Restoran hotela Indigo nalaziće se u atrijumu objekta, biće otvorenog tipa i nudiće bogat izbor lokalne kuhinje i specijaliteta.

Objekat će tokom radova u najvećem delu zadržati postojeće gabarite, a ukupna površina nakon rekonstrukcije iznosiće 5275m2. Zgrada obuhvata objekat ka Knez Mihajlovoj ulici (Po+Pr+3), kao i deo zdanja ka Čika Ljubinoj ulici (Po+Pr+4+Pk) sa bočnim aneksima i centralnim atrijumom. Deo objekta u Čika Ljubinoj ulici je u posleratnom periodu doživeo nadogradnju dve etaže, tako da će rekonstrukcija obuhvatiti adaptaciju dograđenog dela i njegove fasade. U unutrašnosti bloka planirana je dogradnja galerije i dva manja aneksa u nivou prvog sprata, a tokom rekonstrukcije biće primenjeni visoki standardi zelene gradnje.

Ukupna investicija u Indigo hotel Beograd procenjuje se na oko 20 miliona evra, a radove izvodi preduzeće “Millenium Team”. U prilogu pogledajte lokaciju i 3D prikaze novog hotela.

Trenutne slike sa gradilišta pogledajte klikom OVDE.

Izvor: Beobuild

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare