MK Grupa ulaže 500 mil EUR do 2025. godine – U agraru planiraju povećanje proizvodnje i izvoza, u turizmu udvostručavanje broja soba

MK Grupa će do 2025. godine, odnosno u narednih pet godina investirati 500 mil EUR u sektore agrara, bankarstva i turizma u jugoistočnoj Evropi, najavljeno je u Beogradu na proslavi 35 godina poslovanja te kompanije.

Ova kompanija prešla je put od male firme za trgovinu sa troje zaposlenih do sistema od čak 75 kompanija članica, 7.000 zaposlenih, koji posluje na tržištima Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. U budžet Srbije MK godišnje uplaćuje 109 mil EUR poreza i doprinosa.

Na ime poreza i doprinosa u budžet Srbije na godišnjem nivou uplaćuju 109 mil EUR. Ukupne dosadašnje investicije kompanije MK Grupe iznose milijardu evra.

– Postavlja se pitanje kako je moguće da za 35 godina investirate milijardu evra, a onda najavite investiciju u narednih pet godina polovinu toga. Ono što mogu da kažem na to pitanje je da nam iskustvo i rezultati omogućavaju da uđemo u te investicije. U agraru planiramo povečanje proizvodnje i izvoza, u turizmu očekujemo 5.000 soba pod upravljanjem, trenutno smo na polovini toga – kaže finansijski direktor MK Grupe Dušan Radičević
i dodaje da će u bankarskom sektoru ostati fokusirani na region.

Radičević je podsetio da su u proteklom periodu otvorili hotel Sheraton u Novom Sadu, postala većinski vlasnik aerodroma Portorož i povećala udeo u Gorenjskoj Banci.

– Sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u godinama koje dolaze učvrstimo poziciju lidera jugoistočne Evrope u ključnim granama našeg poslovanja – rekao je on.

Direktor Agrogloba Božidar Kostić rekao je da su oni najveći izvoznici žita u Srbiji i da ove godine očekuje još veći izvoz. On je dodao da trenutno imaju 7.000 malih i 300 velikih kooperanata.

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare