Počela izgradnja novog hotela u Jug Bogdanovoj

Nedavno je počela realizacija još jednog vrlo interesantnog hotelskog projekta kod Zelenog venca u Jug Bogdanovoj ulici. Radi se o manjem butik hotelu, koji će pored 38 soba imati restoran, bar, spa sa bazenom, prostor za sastanke i konferencije, kao i pripadajuću podzemnu garažu.

Novi hotel kod Zelenog venca delo je autorskog tima beogradskog biroa “MVArch” i predstavlja vrlo kreativno rešenje, pogotovo imajući u vidu sva ograničenja ove lokacije. Jako dobar pristup pre svega očitava se u oblikovanju objekta, koji iako se nalazi na umetnutoj parceli u uličnom nizu, ipak zauzima formu ugaonog objekta. Na taj način dobijen je dvostran objekat, povećane su javne površine oko zgrade i napravljen atraktivan pešački prilaz. Za zgradu je isto interesantno i da će imati 6 podzemnih i 8 nadzemnih etaža (6Po+P+6+Ps), ali kako se radi o iskošenom terenu veći deo prizemlja biće ukopan. Na podzemnim etažama planirani su pomoćni sadržaji kao što su klub (-1), multifunkcionalne sale za konferencije i sastanke (-2), kunjinja i spa (-3), bazen (-4) i garaža sa autoliftom (-5 i -6).

Na prizemlju je planiran ulazni hol sa foajeom i recepcijom, restoran i bar, kao i kolski pristup autoliftu. Na spratovima biće raspoređene jednokrevetne i dvokreventne sobe, do trećeg sprata rastojanje od susednog objekta je skoro 5 metara, dok se ostali spratovi stepenasto povlače do vrha objekta. Materijalizacija bi isto trebala da bude kvalitetna, najavljeni su prirodni kamen i alu stolarija na fasadi, uz zelenu obradu krovne terase. Ukupna bruto površina objekta iznosi 3.400m2, a rok za završetak radova je kraj 2020.

Izvor: Beobuild.rs

Kompletan članak i FOTO galeriju pogledajte OVDE.

Foto: Beobuild.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare