Srbija na sajmu ITB 2018 u Berlinu

Turistička organizacija Srbije predstavlja i ove godine našu zemlju na najvećem svetskom sajmova turizma ITB u Berlinu, od 07. do 11. marta 2018. Posetioci sajma i hale 1.1 moći će da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Srbije, pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, živopisnim gradovima i kulturno–istorijskim nasleđem.

Na štandu TOS, svoju ponudu će predstaviti i Turistička organizacija Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Čačka, Zlatibora, Niša, Subotice, Kraljeva i Prolom i Lukovska banja, kao i predstavnici turističke privrede iz agencija Magelan Travel, Serbia Tour Operator, Avenija Putovanja, Luminalis, Luna Travel International i hotela Life Design, kao i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i nacionalna avio kompanija Er Srbija.

Takođe će učestvovati i agencija Sabra Company koja je u kategoriji „Receptivna turistička agencija“ dobitnik Turističkog cveta, priznanje koje se dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma Srbije.

U četvrtak 08. marta, sa početkom u 16.00 časova, TOS će održati networking događaj za novinare na kojoj će biti predstavljene novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu. Kao i prethodnih godina, TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju, u kojima učešće uzimaju i novinari, predstavnici turističke privrede, kao i političari.

Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam naše zemlje. U Srbiji je u 2017. godini zabeleženo 78.211 dolazaka nemačkih turista (22% povećanje u odnosu na 2016) koji su ostvarili 150.001 noćenja ( 16% više nego 2016). Pored zabeleženih dolazaka i noćenja ostvarenih u hotelima u Srbiji, još je 23.330 nemačkih turista koji su na brodovima Dunavom posetili našu zemlju u 2017. godini.

Prenosi: Serbia.travel

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare