Naslovna Uputstvo za postavljanje oglasa za posao

Uputstvo za postavljanje oglasa za posao

Oglase za posao je moguće postavljati sa računara ili tableta, jer na manjim rezolucijama ekrana(mobilnim telefonima), ova opcija NIJE MOGUĆA!

Da bi postavili novi oglas za posao na sajtu www.hotelmanager.rs, morate biti registrovana kompanija ili preduzetnik. Oglase za posao, za kompanije koje nisu zvanično registrovane, nećemo objavljivati!

(Pod registrovanom kompanijom se podrazumeva kompanija koja je registrovana u Agenciji za privredne registre)

Oglase za posao mogu postavljati i kompanije iz inostranstva, koje su zvanično registrovane!

Da bi postavili novi oglas za posao posetite sledeći link Poslodavci i pratite dalja uputstva:

1.Obavezno unesite naziv radnog mesta u sledećem obliku Kuvar, Konobar, Recepcioner, Menadžer, oblici poput: restoranu potreban menadžer, kuvar sa iskustvom… nisu prihvatljivi!

2.Odaberite mesto zaposlenja npr. Beograd, Zlatibor, Novi Sad… Prilikom izbora lokacije možete uneti samo jedno mesto i to tačno mesto gde će potencijalni zaposleni raditi.

*Savetujemo Vam da prilikom izbora lokacije unesete naziv grada ili nekog većeg mesta, kako bi potencijalni zaposleni mogli lakše da se odluče, ukoliko je oglas sa malo poznatom lokacijom velika je verovatnoća da ga kandidati neće razmatrati.

Ukoliko se oglas za posao odnosi na inostranstvo, morate uneti samo naziv države, ostali nazivi neće biti odobreni.

*Ukoliko želite da oglasite slobodno radno mesto u Podgorici, Lokacija je Crna Gora, dok u samom tekstu oglasa možete navesti tipa: restoranu u Podgorici potreban kuvar…

3.Izaberite kategoriju

Budite obazrivi prilikom izbora kategorije. Kada kandidati budu pretraživali oglase za posao, a ukoliko Vaš oglas bude u pogrešnoj kategoriji, kandidati će ga teže pronaći. S obzirom da naši administratori pregledaju svaki oglas, pre nego što bude objavljen, trudićemo se da Vaš oglas prebacimo u pravu kategoriju. Obavestićemo Vas putem maila da je Vaš oglas prebačen u drugu kategoriju.

Kategorije:

Administracija, finansije, menadžment, HR(sekretar,računovođa,dir.finansija,menadžer…)

U ovu kategoriju spadaju poslovi iz oblasti računovostva i administracije u hotelima i restoranima, zatim HR menadžeri (Ljudski resursi), menadžeri finansija, radnici u nabavci, menadžeri i zamenici menadžera restorana i hotela, kao i drugih ugostiteljskih objekata, direktori i upravnici i slične pozicije.

Bar i restoran (Konobar,barmen…)

U ovu kategoriju spadaju poslovi radnika koji rade na posluženju gostiju: Konobari, Šankeri, Barmeni, Pomoćni konobari,šankeri i slični pomoćni radnici u sektoru posluživanja, kao i serveri i poslužioci i slične pozicije.

Kuhinja, pekara, mesara, poslastičarnica (kuvar, pekar, mesar, pomoćni radnik…)

U ovu kategoriju poslova spadaju poslovi radnika koji rade u kuhinji,pekari, mesari, poslastičarnici i sl.

Pozicije koje dolaze u obzir za ovu kategoriju su: Svi radnici koji rade na pripremi hrane(važi i za pomoćne radnike) u Hotelima, Restoranima, Poslastičarnicama, Pekarama, Keteringu,Fast Food objektima, Picerijama i sl. objektima. Pored toga u ovoj kategoriji se mogu oglasiti i slobodna radna mesta za prodavce u pekarama, brzim hranama i sl. objektima.

*Što se tiče pozicije mesara, ona se odnosi samo na mesare u restoranima, hotelima i sl. objektima… Na našem sajtu neće se objavljivati oglasi za MESARE koji su potrebni trgovinskim radnjama i kompanijama! Pored mesara, isto pravilo važi i za poziciju prodavca ili prodavačice. Ukoliko je potreban prodavac u Fast Food objektu, oglas će biti objavljen, dok za prodavca u trgovinskoj radnji neće!

Održavanje higijene i tehnički poslovi (sobarica, higijeničarka, domar…)

U ovu kategoriju poslova spadaju svi poslovi, koji su vezani za održavanje higijene i čišćenje Ugostiteljskih i Turističkih objekata, pored toga u obzir dolaze i poslovi Tehničkog održavanja objekata.

Pozicije koje dolaze u obzir u ovoj kategoriji su:Sobar/Sobarica, higijeničar, domar i sl.

*U obzir ne dolaze radnici na održavanju higijene i objekata izvan ugostiteljske i turističke delatnosti!

Recepcija (recepcioner, bell boy…)

U ovu kategoriju poslova spadaju radna mesta poput: Recepcioner, Šef recepcije, Zamenik šefa recepcije, Bell boy, Portir i slične pozicije. Sve pozicije važe samo za Ugostiteljsku i Turističku delatnost!

Sales, Marketing&PR (marketing, prodaja…)

U ovu kategoriju poslova spadaju radna mesta poput: Marketing menadžer, Menadžer prodaje hotelskih kapaciteta, Asistent u prodaji, PR menadžer i slične pozicije isključivo u Hotelijerstvu i Ugostiteljstvu.

Spa i welness(maser, fitness trener…)

U ovu kategoriju poslova spadaju radna mesta poput: Maser, Fitness trener, radnik u spa centru i sličnih poslova koji se odnose na rad u Hotelima i povezanim objektima. Oglasi za fitness centre, teretane i spa centre koji nisu u okviru hotela ne dolaze u obzir!

Turističke agencije (vodič, agent prodaje…)

U ovu kategoriju poslova spadaju radna mesta poput: Turistički vodič, Agent prodaje, menadžer destinacije, sekretar u turističkoj agenciji i ostali poslovi gde će radnik biti zaposlen u TURISTIČKOJ AGENCIJI. Oglasi za radnike na održavanju objekata u turističkim agencijama ne spadaju u ovu kategoriju, već u kategoriju održavanje.

4.Opis radnog mesta

Da bi potencijalni zaposleni odabrali baš Vašu kompaniju potrudite se da u opisu radnog mesta iznesete sledeće:

  • Opis posla
  • Potrebne kvalifikacije
  • Profil kandidata
  • Šta nudite zaposlenom

Naš sajt Vas ne ograničava u opisu posla, s tim da ćemo Vas ukoliko se u oglasu jasno diskriminišu određene grupe potencijalnih radnika kontaktirati, kako bi zajedno ispravili nedostatke!

5.Mail adresa ili link za podnošenje zahteva

Ovde je potrebno uneti Vašu mail adresu, na koju će Vam stizati Aplikacije kandidata, pored mail adrese možete uneti i link prema Vašem sajtu(samo ukoliko imate formu za zapošljavanje na Vašem sajtu), gde će kandidati moći direktno preko Vašeg sajta da konkurišu. (Hotel Manager zadržava pravo da proveri dati link i ukoliko smatra da će potencijalni kandidati biti zloupotrebljeni, ima pravo da Vas kontaktira kako bi promenili link ili poslali mail adresu)!

***Preporuka našeg sajta je da se odlučite za mail adresu, jer ćete tako u potpunosti biti sigurni da će aplikacije stići na pravo mesto. Ukoliko pogrešno unesete mail adresu Hotel Manager neće biti odgovoran, a potrudićemo se da u najkraćem roku, ukoliko nas obavestite ispravimo grešku i ponovo postavimo oglas za posao!

6.Datum isteka oglasa:

Prilikom datuma isteka oglasa možete odabrati sledeće:

Oglas na našem sajtu može da traje 7,14,21,28 dana

Na našem sajtu možete uneti željeni datum, tako što ćete odabrati na šemi datum koji želite. Vodite računa da ukoliko oglas za posao postavite npr. u ponedeljak u 08:00h, on će biti objavljen istog dana (ukoliko je ispunio sve uslove) , dok oglas koji postavite posle 18:00 h će biti objavljen sledećeg dana (U određenim danima postoji mogućnost da će ovaj oglas biti objavljen istog dana).

Oglase koje postavite do 16:00h za njih birate trajanje oglasa 7,14,21,28 dana

Oglase koje postavite posle 16:00h za njih birate trajanje oglasa 8,15,22,29 dana

Petkom oglasi mogu biti postavljeni samo do 15 h, kako bi bili objavljeni istog dana, svi oglasi koji budu postavljeni kasnije, najverovatnije će biti objavljeni u ponedeljak!

Hotel Manager ne objavljuje oglase za posao vikendom i državnim praznicima, pa Vas molimo da vodite računa prilikom postavljanja oglasa.

Ukoliko dođe do bilo kakvih problema prilikom postavljanja oglasa, možete nas kontaktirati isključivo putem kontakt forme na našem sajtu.

Ukucajte Vašu mail adresu ime i prezime, obavezno broj telefona i opišite problem!

7.Kontakt telefon

Da bi postavili oglas za posao, morate uneti i kontakt telefon osobe koja je postavljala oglas ili osobe koja je zadužena za regrutaciju. Kontakt telefon neće biti vidljiv kandidatima i koristiće se isključivo, ako dođe do tehničkih problema ili ako Hotel Manager administrator posumnja u validnost oglasa. Ostavljanjem broja telefona, saglasni ste da smemo da Vas kontaktiramo ukoliko dođe do pomenutih situacija!

8.Ime i prezime kontakt osobe

Ime i Prezime kontakt osobe neće biti vidljivo kandidatima i služiće samo za slučaj kada naš, administrator treba da Vas kontaktira, kako bi rešili situacije pomenute u delu br. 7. Hotel Manager Vas neće kontaktirati za bilo koje druge situacije.

9.Naziv kompanije

U ovom delu se možete odlučiti za ime kompanije koje je registrovano u APR-u, ili možete uneti samo naziv restorana.

Ispravno: Restoran Maksim

Ispravno: Aagds doo

Hotel Manager Vam savetuje da uvek izaberete ime restorana ili hotel , jer će Vas kandidati tako lakše prepoznati!

Oglašivače koji su uneli nepostojeća imena ili imena koje naš administrator ne može da pronađe kao registrovana, Hotel Manager će kontaktirati ISKLJUČIVO PUTEM UNETE MAIL ADRESE, kako bi utvrdio ispravnost. Sve dok ne dobijemo ispravne povratne informacije od Vas, oglas NEĆEMO objavljivati!

10.Vebsajt

Možete uneti i Vašu web adresu, kako bi se kandidati bolje upoznali sa Vama. Nije obavezno uneti web adresu i Hotel Manager Vas neće obavezivati. Za sve oglašivače koji se odluče da unesu web adresu, obavezno proverite, da li ste dobro uneli adresu, a Hotel Manager zadržava pravo da poništi web adresu i da ne objavi oglas ukoliko web adresa vodi ka nekom drugom sajtu koji nije povezan sa oglašenim radnim mestom!

11.Logo

Ukoliko želite možete uneti i logo Vaše kompanije, ova opcija nije obavezna. Hotel Manager zadržava pravo da objavi samo oglase čiji je logo autentičan, a oglase sa logotipom koji nije u vlasništvu kompanije koja oglašava, neće objavljivati!

Kada ste pripremili oglas za posao uradite sledeće:

Kliknite na PREGLED kako bi videli kako će izgledati oglas kada bude objavljen.

Potom možete odabrati opciju Uredi oglas ili Postavi oglas

Ukoliko kliknete uredi, vratićete se na prethodnu stranu, a ukoliko kliknete postavi oglas će biti poslat!

Tekst koji je znak da je oglas uspešno poslat je:

Posao uspešno postavljen. Vaš oglas će postati vidljiv čim bude odobren.
Oglas će biti pregledan i postavljen u skladu sa uputstvima koja su data u prethodnom tekstu.

Kako izgleda kada aplikacija kandidata stigne na moju mail adresu?

Kada kandidat konkuriše na oglas za posao koji ste vi objavili, Vama će gotovo istog trenutka na mail adresu stići mail koji sadrži:

Tekst:

Poštovani,
Kandidat …… je aplicirao za poziciju …… u Vašoj kompaniji.
——————————————————————————-
Ispod toga će biti tekst propratnog pisma koje je kandidat napisao.
——————————————————————————–
Zatim deo gde piše:
Kandidata možete kontaktirati direktno na: xxx@gmail.com
——————————————————————————–

Ispod toga će se naći link, ka oglasu za posao, na koji je kandidat konkurisao, kako bi razlikovali ukoliko ste objavili više oglasa za posao!

Uz tekst, u aplikaciji će se naći i dokument koji je kandidat priložio.

Želimo Vam puno uspeha u pronalaženju zaposlenih!
HotelManager.rs Tim